Organisaties

Hier heb je verschillende organisaties waarbij je terecht kan voor informatie, advies & begeleiding in verband met de opvoeding van het kind.

De Vereniging Ons Tehuis

Deze organisatie is actief binnen de sector bijzonder jeugdzorg. De organisatie bied hulp- en dienstverleningsvormen aan. De organisatie bestaat uit vier deelorganisaties. Elke organisatie geeft zijn specifiek werkveld binnen de bijzondere jeugdhulp.

Deel organisatie 1
HDO: organisatie voor gezinnen, kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar. Die contextbegeleiding, dag begeleiding, contextbegeleiding in functie van autonoom wonen en verblijf aanbied.

Deelorganisatie 2
DIVAM: hier kunnen minderjarigen tussen 12 en 18 jaar terecht die al een misdrijf omschreven feit hebben gepleegd. Zij bieden herstelbemiddeling, leerproject, gemeenschapsdienst en herstelgericht groepsoverleg aan.

Deelorganisatie 3
JEZZ11: meisjes van 12 tot 18 jaar met een zeer ernstige problematische leefsituatie kunnen hier terecht voor een verblijf is 1bis, contextbegeleiding hoge intensiteit, ondersteunend module.

Deelorganisatie 4
OSIO : hierbij kunnen ouders, opvoedingsverantwoordelijken en professionals terecht voor pedagogisch advies, vorming aan professionelen , vorming aan ouders.

Gegevens:
Poperingseweg 30
8900 Ieper
Tel.: 057 22 62 82
Fax : 057 22 62 92
Website : http://www.votjeugdhulp.be/

Kind en gezin

De visie van kind en gezin is het helpen van ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ze willen de ouders extra informatie bieden en ze laten de kindjes ook onderzoeken op hun vaardigheden. Ze doen dit aan de hand van een boekje.

Website http://www.kindengezin.be/

Huis van het kind

Verschillende organisaties zetten zich elke dag in voor gezinnen met kinderen en jongeren. Het Huis van het kind wil de krachten van al deze organisaties bundelen zodat meer gezinnen beter ondersteund worden.

Website: http://www.huizenvanhetkind.be/hk/

Opvoedingspunt

De website is bedoeld voor ouders die met hulpvragen zitten naar de opvoeding toe. Er is een tijdelijke opvang en zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook biedt men pedagogische thuisbegeleiding aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Hun doel is om gezinnen die met problemen zitten zo te helpen dat er zich in te toekomst geen problemen meer voorkomen.

Gegevens:
Adres: Brielpunt, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze
Tel.: 09 381 68 70
Mail: eb.tnupsgnideovpo|ofni#eb.tnupsgnideovpo|ofni
Website: http://www.opvoedingspunt.be

JAC

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar die zoeken naar een antwoord op hun vragen en problemen. Als je problemen thuis hebt bijvoorbeeld kan je altijd bij hen langs voor oplossingen of gewoon ook maar een babbel.

Website: http://http://www.jac.be

De Opvoedingslijn

De opvoedingslijn is een manier van telefonisch contact, via het nummer 078/15.00.10, tussen de ouders die kampen met een moeilijke opvoedingssituatie en professionals die bereid zijn om hun vragen te beantwoorden. De opvoedingslijn was een initiatief van ‘De Keerkring’.

Gegevens:
Adres: Plezantstraat 165 / bus 1, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: 03 755 00 71
Fax: 03 777 59 99
Mail: eb.gnirkreek|ofni#eb.gnirkreek|ofni
Contactpersoon: Ilse De Block 0473 50 03 87
Website: http://groeimee.be/opvoedingslijn

Infopunt opvoeding

Hun missie is een kwalitatief en uiteenlopend basisaanbod aan opvoedingsondersteuning te kunnen bieden in de regio Roeselare en aanpalende gemeenten. Simpel gezegd als je met vragen zit over de opvoeding van je kind kun je ze daar gaan stellen .

contact
Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare
051 80 59 00
eb.eraleseor|gnideovpotnupofni#eb.eraleseor|gnideovpotnupofni

Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning

Het CKG helpt gezinnen met kinderen tussen 0-12 jaar.
Bij het CKG kan je terecht met grote als kleine problemen.
Ook bieden ze een opvang voor kinderen dit zowel overdag of tijdens de nacht.

Contact

Adres: Sint-Anna 41,8500 Kortrijk
tel:056/20.48.01
Site: www.ckgdonbosco.be